
Ciasto z czekoladą i orzechami
Ciasto:
400g mąki
150g cukru brązowego
proszek do pieczenia
2 cukry waniliowe
budyń czekoladowy
1 łyżeczka cukru burbonowo-waniliowego
6 jajek
szkl. oleju
1 szkl. mleka bananowego
2 łyżki musu jabłkowego
dowolna ilość czekolady z dużymi orzechami
Polewa:
100g margaryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki kakao
2 łyżki mleka
100g cukru pudru
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, aż powstanie jednolita masa, na koniec dodać posiekaną czekoladę. Piec w temp. ok. 200 st. przez 1 godzinę. Składniki na polewę wymieszać ze sobą i zagotować na małym ogniu. Polać nią ostudzone ciasto.
Smacznego!
O wygląda świetnie, a dlaczego też można powiedzieć, że dietetyk także zwróciłby na nie uwage :) http://www.udietetykow.pl/jak-wzbogacic-diete-w-magnez/
OdpowiedzUsuń